Nanco de Vries

Bariton

De  bariton Nanco de Vries begon zijn zangstudie als bas aan het Utrechts Conservatorium bij Udo Reinemann en sloot deze cum laude af. In hetzelfde jaar was hij prijswinnaar van het Christina Deutekom concours en werd toegelaten tot de studie voor de Nederlandse Muziekprijs.

Hij zette zijn zangstudie voort bij Diane Forlano en ontwikkelde zijn stem verder in het baritonvak bij de Amerikaanse tenor James McCray . Vervolgens maakte hij als Alfio in Cavaleria Rusticana zijn bariton debuut. Momenteel wordt hij gecoacht door Gundula Hintz.

Hij werkte met verschillende vooraanstaande dirigenten zoals Harmut Haenchen, Graham  Jenkins, Alan Lombard, Yuri Simanov, Hans Vonk, Edo de Waard en Vladimir Spivakov. Hoogtepunten van zijn concert engagementen in het Amsterdams Concertgebouw zijn o.a. Christus in de Mattheus Passion van Bach,  Die Theresien Messe en Die Schöpfung – Haydn, Symfonie no.9 van Beethovens, Janacheck`s Osud.Verder zong Nanco de titelrollen in outdoor-concerten in Amsterdam van Verdi`s Nabucco en MacBeth.

In het buitenland was hij te horen in Italie in Shostakovitsj’ Symfonie no.14 , en op de Canarische Eilanden in het zelfde werk , in Spanje in Mozarts Requiem , in Turkije in Beethovens Negende Symfonie en het Requiem van Mozart  en in Frankrijk de titelrol in Schumanns Szenen zu Goethes Faust.

In het ‘Große Festspielhaus’ in Salzburg en in de Philharmonie München viel Nanco te beluisteren als Alberich  in Loriots Ring an einem Abend. In Noorwegen werkte Nanco mee aan een scenische uitvoering van Carmen -Bizet als Escamillo.

Vanaf `96 was hij aan het Meininger Staats Theater geëngageerd ,waar hij partijen vertolkte in  Tosca, Don DonGiovanni, Rigoletto, Cavalleria Rusticana,  I Pagliacci, Cosi fan tutte, Lady Macbeth von Mzensk, Hänsel und Gretel, Das Rheingold,  Götterdämmerung, Traviata en Peter Grimes.

De laatste jaren was Nanco vast verbonden aan de Komische Oper te Berlijn.

Momenteel is hij naast zijn betrekking bij het Groot Omroepkoor als freelance opera- en concertzanger werkzaam.

Neem contact op