Nathalie Mees

alt-mezzosopraan

Het warme, volle stemgeluid van dramatisch alt/mezzo-sopraan Nathalie Mees leent zich goed voor grotere oratorium- en orkestwerken, zoals het Requiem van Verdi en de Petite Messe Solennelle van Rossini.Maar ook oratoria van Bach en Händel zijn haar niet vreemd.

Nathalie Mees geniet ervan om muziek te combineren met theater. In de vorm van opera deed zij dit in rollen als Dido in Dido & Aeneas van Purcell, Gertrud, die Mutter in Hänsel & Gretel van Humperdinck, die fremde Fürstin in Rusalka van Dvorak en Waltraute in die Walküre van Wagner. In augustus 2019 zong zij de rol van Tweede Dame in die Zauberflöte van Mozart in het Steengroevetheater in Winterswijk.

Waren haar eerdere liedrecitals (met werken van R. Wagner en A.Cramer, liederen voor zang, piano en hoorn en een recital gewijd aan het Amerikaanse lied) misschien nog wat behoudend, met haar laatste programma “Tootbrush Time!”, bestaande uit cabaret songs van klassieke componisten met Henk Mak van Dijk aan de vleugel, durfde ze zich van een heel andere kant te laten zien.
Momenteel werkt ze aan een “one-woman-opera” in samenwerking met regisseuse Marleen Prins.

Hoewel klassiek opgeleid, durft Nathalie Mees ook de grens met pop/rock-muziek te overschrijden. Samen met rockband PBII, Bert Heerink en Jorgen Raymann stond ze in het seizoen 2018-2019 in de Nederlandse theaters met “Wubbo’s last words: Save the Earth!”.

Nathalie studeerde aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Ze zong onder dirigenten als Jaap van Zweden, Peter Dijkstra, Reinbert de Leeuw en Jurjen Hempel en volgde masterclasses bij gerenommeerde namen als Jard van Nes, Nelly Miricioiu en Sarah Walker. Momenteel wordt ze gecoacht door Frank van Aken en Ira Siff.

Neem contact op