Nathalie Mees

Sopraan

Nathalie Mees (1975) behaalde in mei 2005 haar diploma aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.

Haar docenten gedurende de opleiding waren Lenie van den Heuvel, Sasja Hunnego en Barbara Pearson. Zij volgde masterclasses bij onder andere Jill Feldman, Wiebke Goetjes, David Wilson Johnson, Meinard Kraak, Jard van Nes, Nelly Miricioiu, Gemma Visser & Alexander Oliver. Momenteel wordt zij gecoacht door Jard van Nes en Gemma Visser.

Nathalie zong onder leiding van Reinbert de Leeuw, Jaap van Zweden, Jac van Steen, Jurjen Hempel en Peter Dijkstra. Mees vertolkte de rol van Mutter in de opera “Hänsel und Gretel” van E. Humperdinck in Nederland en Duitsland. Ook zong zij de rol van Dido in “Dido & Aeneas” van Purcell in Frankrijk en Nederland. In de opera ‘ Alzheimer’ van componist Chiel Meijering vertolkte zij de rol van Zuster 2 en maakte deel uit van het vocaal ensemble.

Met het Leiderdorps Kamerorkest onder leiding van Stephan Pas voerde Nathalie ‘Sechs Lieder’, opus 4 van Anna Cramer (in een orkestratie van Jeppe Moulijn) ,de sopraansolo in de 4e Symphonie van Mahler en concertaria’s van Beethoven en Mozart uit.

Nathalie zong de sopraansolo in het Requiem van Verdi en ‘ Jeanne d’Arc au Bȗcher’ van Honneger (Marguerite), Psalm 42 van Mendelssohn en de Petite Messe Solennelle van Rossini en het Requiem van Dvorak.

Met pianist Wim Voogd vormt Nathalie een liedduo. Het duo kwam bij elkaar voor een cd-opname van liederen van de Nederlandse componiste Anna Cramer en besloot na de opname als vast duo verder te gaan. Inmiddels hebben zij drie liedprogramma’s waarmee zij concerteren. Voor het laatste liedprogramma hebben zij hun duo aangevuld tot een trio. Met hoornist Rogier Hendrikx brengen zij een programma met romantische en moderne composities voor zang, hoorn en piano.

Neem contact op