Nathalie Mees

Sopraan

Na haar studie aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, waar zij studeerde bij Lenie van den Heuvel, Sasja Hunnego en Barbara Pearson, volgde Nathalie masterclasses bij onder andere Sarah Walker, David Wilson-Johnson, Jard van Nes en Nelly Miricioiu. Momenteel wordt zij gecoacht door Frank van Aken en Ira Siff.

Nathalie Mees zong onder gerenommeerde dirigenten als Reinbert de Leeuw, Jaap van Zweden, Jac van Steen, Jurjen Hempel en Peter Dijkstra.

De volle stem van Nathalie Mees  leent zich prachtig voor de grote oratoria als het Requiem van Verdi, de Petite Messe Solennelle van Rossini en het Requiem van Dvorak. Met het Leiderdorps Kamerorkest onder leiding van Stephan Pas voerde Nathalie  o. a. Sechs Lieder, opus 4 van Anna Cramer (in een orkestratie van Jeppe Moulijn) ,de 4e Symphonie van Mahler uit.

Nathalie vertolkte de rol van Mutter in de opera Hänsel und Gretel van E. Humperdinck in Nederland en Duitsland. Ook zong zij de rol van Dido in Dido & Aeneas van Purcell in Frankrijk en Nederland. In de opera Alzheimer van componist Chiel Meijering vertolkte zij de rol van Zuster2 en maakte deel uit van het vocaal ensemble.

Met pianist Wim Voogd maakte Nathalie liedprogramma’s rondom Wagner en Anna Cramer, het Amerikaanse Lied en liederen voor sopraan, piano en hoorn. In dit laatste programma hadden ze de eer twee liedcycli in première te mogen brengen in Nederland, te weten Three City Songs van de Amerikaan Steven Winteregg en Cinco Melodias en forma de Montemel (opus 7) van de Portugees Eurico Carrapatoso. Momenteel concerteren Nathalie en pianist Henk Mak van Dijk op verschillende locaties door het land met een programma vol klassieke Cabaret Songs onder de titel Toothbrush Time! naar een lied van William Bolcom. Andere componisten die de revue passeren zijn Benjamin Britten, Arnold Schönberg, Friedrich Holländer, Dirk Witte en Kurt Weill. Met actrice/regisseuse Gepke Witteveen werd er een passende regie bij gemaakt

 Samen met de Haagse Rockband PBII maakt Nathalie muziek rondom belangrijke thema’s. Zo was daar in 2013 de rockopera “1000Wishes” ten bate van Stichting KiKa. In dit project werkte PBII samen met het Hofstads Jeugdorkest onder leiding van Marcel Geraeds. Nathalie heeft naast haar vocale inbreng invulling gegeven aan de rol van zuster Hester. Dit mocht zij doen naast acteur Frits Lambrechts als ‘Opa’ in een regie van Theatercollectief BlondeBizon. Momenteel werkt PBII aan een theatervoorstelling rondom de laatste woorden van Wubbo Ockels. In zijn “10 commandments” vraagt Wubbo aandacht voor de aarde, het milieu, duurzaamheid en de rol van de mens hierin. Tekstschrijvers Harm Edens en Ger Apeldoorn hebben zich door de boodschap van Wubbo laten inspireren tot een geweldig script. De rockshow zal zijn première beleven tijdens Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad 2018.

Neem contact op