Nicole Fiselier

Sopraan

Sopraan Nicole Fiselier studeerde Klassiek Zang aan Codarts te Rotterdam bij Roberta Alexander.

In de jaren erna werd ze gecoacht door Marjan Kuiper, Margreet Honig en Ira Siff. 

Nicoles muzikale interesse reikt van oude tot hedendaagse muziek, wat resulteert in een zeer diverse concertpraktijk. Ze is een veelgevraagd soliste voor onder andere de Carmina Burana, Die Schöpfung, Exsultate Jubilate, de Matthäus Passion, de Messiah en Mendelssohns Psalm 42. In 2019 zong Nicole als solist bij de Nationale Opera & Ballet in de wereldpremière van het Requiem van Gavin Bryars met het Balletorkest en het koor van de Nationale Opera o.l.v. dirigent Matthew Rowe. Als Resident Artist vertolkte ze bij de Nederlandse Reisopera de rol van Clorinda in La Cenerentola. Bij Holland Opera was Nicole te horen in de wereldpremière van de opera The Day After van Jonathan Dove als Young Woman, in Zwanenmeer en in Blauwbaard .

 In 2017 stond Nicole op de planken als Colonella bij Opera Nijetrijne in een bewerking van Il mondo alla rovescia van Salieri. In datzelfde jaar bracht de rol van Apollonia in Haydns La Canterina haar naar België en Japan met het gezelschap La Petite Bande onder leiding van Sigiswald Kuijken.

 Als freelance koorsopraan zingt Nicole bij de Nationale Opera, De Munt/La Monnaie en Het Groot Omroepkoor. Nicole houdt ook van uitstapjes naar andere muzieksoorten. Met de in die popband Efterklang trad ze op tijdens hun symfonische tour door Nederland, België, Noorwegen en Zweden. 

Neem contact op