Nicole Fiselier

Sopraan

Sopraan Nicole Fiselier studeerde Klassiek Zang aan Codarts te Rotterdam bij Roberta Alexander.

Daarna vervolgde Nicole Fiselier haar zangstudie privé bij Marjan Kuiper. Op dit moment wordt ze daarnaast gecoacht door Mirsa Adami, peter Nilsson en Ira Siff.

Ze volgde masterclasses bij onder andere Margreet Honig, Emma Kirkby en Nelly Miricioiu.

Nicole’s muzikale interesse reikt van oude tot hedendaagse muziek. Dit resulteert in een zeer diverse concertpraktijk. Nicole Fiselier is een veelgevraagde soliste voor oratoria, waaronder Mendelssohn’s Psalm 42, Matthäus- en Johannes Passion, Krönungsmesse, Die Schöpfung, Oratorio de Noël en Messiah. Zij zong soli onder leiding van onder andere Gijs Leenaars, Wiecher Mandemaker, Gilles Michiels, Leo Rijkaart en Jos Vermunt.

In 2017 trad Nicole Fiselier in Japan en België in de rol van Apollonia op in Haydn’s La Canterina met La Petite Bande onder Leiding van Sigiswald Kuijken. In datzelfde jaar zong ze de rol van Collonella bij Opera Nijetrijne in een bewerking van ll mondo alla rovescia van Salieri.

In 2015 was ze   bij Holland Opera te horen in The day After, een nieuwe opera van Jonathan Dove in de rol van Young Woman.

Nicole houdt ook van een uitstapje naar andere muzieksoorten. Zo trad zij oplet de band Efterklang tijdens hun symfonische tour in Nederland, België, Noorwegen en Zweden.

Met pianiste Cathelijne Noorland vormt Nicole, Duo Ruby. Ze traden op in Kasteelconcertseries, Festivals als Opera aan de Schie en Rotterdamse Operadagen met afwisselende thematische lied- en operaprogramma’s.

http://www.nicolefiselier.com

Neem contact op