Palle Fuhr Jørgensen

Bariton

De in Nederland woonachtige Deense bariton Palle Fuhr Jørgensen, ontving zijn zangopleiding aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam en hij vervolgde zijn operaopleiding bij Maria Louise Hendrickx in Antwerpen

Palle Fuhr Jørgensen volgde masterclasses bij Cathy Berberian, Guus Hoekman en Tom Krause. Zijn huidige coach is de internationaal bekende Vlaamse altmezzo Lucienne Van Deijck.

Sinds Palle in 1985 tot de prijswinnaars van het internationale zangconcours “Mina Bolotine” te Antwerpen behoorde, is zijn carrière in een stroomversnelling geraakt en verleende hij solistische medewerking aan vele concerten en operavoorstellingen in binnen- en buitenland. Zijn repertoire bevat zowel oratorium, lied, opera en barok als hedendaagse muziek.

In het Holland Festival van 1994 vertolkte Palle solorollen in de wereldpremière van twee Chinese kameropera’s The Death of Oedipus en Wolvendorp en in datzelfde jaar was hij via de KRO-radio te beluisteren als solist in An American Te Deum van Karel Husa – een première voor ons land. In 1996 vertolkte Palle de rol van Willem van Oranje in de nieuwe opera François Guyon van Kees Olthuis bij de Delftsche Opera Compagnie. In 1998 zong hij de rol van Don Carlo in Verdi’s  Ernani en in Wim Stoppelenburg’s nieuwe Van Gogh-opera ”Het Uitstel zong Palle meerdere rollen.

Bij Gemengde Zangvereniging Geldrop zong Palle  de rol van Assur in Rossini’s opera Semiramide bij een concertante uitvoering in de Frits Philipszaal in Eindhoven.

Bij diverse platen- en radio-opnamen werkte Palle Fuhr Jørgensen o.a. met de dirigenten Jean Fournet, Ton Koopman, Henry Lewis, Louis Devos, Pierre Kuijpers, Jan Cober, Karel Husa, Kenneth Montgomery, Ed Spanjaard, Reinbert de Leeuw, Gert Albrecht en Edo de Waart.

Neem contact op