Peter Gijsbertsen

Tenor

Tenor Peter Gijsbertsen studeerde cum laude af aan het Conservatorium van Utrecht. Hij zette zijn studie voort bij Dennis O’Neill en Ira Siff. Daarnaast volgde hij lessen bij Christina Deutekom en Roberta Alexander.

Peter Gijsbertsen ontving in Glyndebourne de John Christie Award. Tevens was hij drievoudig winnaar op het Internationaal Vocalisten Concours Den Bosch o.a. ontving hij de hoofdprijs voor Lied, waarna hij met solo recitals optrad in het Concertgebouw in Amsterdam en De Doelen in Rotterdam.

Operarollen die Peter Gijsbertsen reeds zong in Glyndebourne zijn de principal tenor in The Fairy Queen van Purcell, Lucano/Liberto in L’incoronazione di Poppea van Monterverdi, de jung Seemann in Tristan und Isolde en The Novice in Billy Bud van Britten, ook met Brooklyn Academy of Music. Daarnaast zong hij Tamino in Die Zauberflöte van Mozart – Opera Oviedo, Don Ottavio in Don Giovanni van Mozart – Ministry of Operatic Affairs, Gernando in L’isola disabitata van Haydn – Nationale Reisopera, Kaherdin/3e tenor in Le vin herbé van Martin – Staatsoper Berlin en Eurimaco/Giove in Il ristorno d’Ulisse in patria van Monteverdi – opera Keulen.

Onder het uitgevoerde concert– en oratoriumrepertoire behoren onder meer de tenorsoli in de Mattheus Passion van Bach – Koninklijk Concertgebouw Orkest, uitgebracht op DVD bij Art house, Kammermusik 1958 van H.W.Henze – NDR Sinfonieorchester Hamburg uitgebracht op CD bij Wergo, Pulcinella van Stravinsky – Rotterdams Philharmonisch Orkest en de Vigilia van Rautavaara – Groot Omroepkoor.

Neem contact op