Petra Stoute

Sopraan

De Nederlandse sopraan Petra Stoute is een soliste die niet alleen geprezen wordt om haar heldere, warme geluid maar vooral ook om haar energieke podiumpresentatie. Zingen is voor haar verbinding maken, met de muziek en met het publiek.

In Nederland is Petra Stoute regelmatig te gast als soliste bij verscheidene oratoriumkoren. Daarnaast is ze actief op operagebied.

Petra heeft een lyrisch stemgeluid en beschikt over de vocale flexibiliteit die nodig is voor virtuoze coloratuurpartijen. Petra is een soliste met teamspirit, gaat graag samenwerkingen aan en vindt het belangrijk het beste in elkaar boven te halen. Ze musiceert met toewijding aan de muziek, oog voor haar medemusici en de nodige dosis humor en plezier.

 Haar opleiding volgde ze o.a. aan het Conservatorium van Amsterdam waar ze haar master diploma klassieke zang behaalde. Tijdens haar studie werd ze gecoacht door Pierre Mak. Ze nam deel aan masterclasses van o.a. Margreet Honig, Paul Triepels, Marie en Sigiswald Kuijken, Michael Chance, David Wilson Johnson, Hanna Schwarz, Jard van Nes, Maarten Koningsberger, Udo Reinemann, Rudolf Jansen en Roberta Alexander. Petra’s talent heeft zich dankzij verscheidene fondsen verder kunnen ontwikkeling: zoals middels  het Heij-Konijn fonds (Dullertstichting) en Van Berkel fonds/Prins Bernhard Cultuurfonds. Met hun ondersteuning heeft ze in Frankrijk en Italië zomercursussen gevolgd. Ook na haar opleiding is Petra lessen blijven volgen: o.a. bij Xenia Meijer, vocal coach Brian Masuda en adem- en zangpedagoog Paul Triepels. Momenteel wordt ze gecoacht door Hanneke de Wit.

Als oratorium soliste heeft Petra een uitgebreid repertoire opgebouwd, met daarop de grote werken zoals van J.S.Bach- Matthaus Passion, Mozart – Requiem en Rossini – Petite Messe Solennelle maar ook minder frequent uitgevoerde werken als Händel Judas Maccabeus.

Samen met collega zangers Florieke Beelen, Leon van Liere en Patrick Pranger vormt zij het solistenkwartet CLARUS, waarvan zij de sopraan is. CLARUS is een solistenkwartet wat als geheel ingehuurd kan worden voor (oratorium-)concerten.

CLARUS is niet de enige samenwerking die Petra is aangegaan. Met sopraan Nicole Fiselier vormt zij Classical Wedding Singers Europe (of kort: CWSE). Zij verzorgen de muzikale omlijsting van stijlvolle trouwceremonies.

 

Neem contact op