Pierre Mak

Bariton

Pierre Mak studeerde zang aan de conservatoria van Zwolle en Utrecht, aan het Mozarteum in Salzburg en de Schola Cantorum Basiliensis in Basel.

Pierre Mak nam deel aan masterclasses bij Elisabeth Schwarzkopf en Robert Holl. Verder volgde hij lessen bij Aafje Heynis, Henny Diemer , Margreet Honigen Ira Siff.

Pierre Mak werkt met grote regelmaat als solist mee aan oratoriumuitvoeringen. De Passie van Bach, meerdere  oratoria van Händel, een groot aantal 19e eeuwse oratoria o.a. Requiem – Fauré, Ein Deutsches Requiem – Brahms, Paulus en Elias Mendelssohn en enige 20e eeuwse oratoria o.a. Carmina Burana- Orff  en A Child of our Time van Tippett behoren tot zijn repertoire.

Ook gaf hij talloze liederenrecitals. Met name het Duits-Romantisch en het Frans lied hebben zijn grote voorliefde.

Ook op het terrein van de opera liet hij zich niet onbetuigd: hij vertolkte diverse rollen, waaronder Der Gatte in Reigen – Philippe Boesmans,  Frank in Die Fledermaus van Johan Strauss ,Plumkett in Martha von Flotow, Fasolt in Das Rheingold van Richard Wagner. In de zomer van 2018 zal hij te zien en te horen als Lamme Goedzak in de opera Thijl van Jan van Gilse.

Pierre Mak  gaf masterclasses in de VS en Portugal en is als docent zang en als docent Lied en Oratorium  verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam.

Neem contact op