Rene Steur

Bas

De basbariton René Steur begon zijn zangstudie bij Celestine Dorhout. In 1987 studeerde hij aan het Mozarteum te Salzburg bij prof.Knoll

Thans wordt hij gecoacht door de in New York wonende Stephan Sweetland. Hij is verbonden aan het Extra Koor van de Nederlandse Opera. Hij werkt bij diezelfde Opera in april 1992 mee in het ensemble aan de wereldpremière van Alfred Schnittke’s ‘ Life with an Idiot’. Verder werden diverse operarol­len vertolkt bij verschillende binnen- en buitenlandse gezelschappen, waaronder in 1994 een wereldpremière van de opera ‘Los Heraldos’ van de Nederlandse componiste Ilse van de Kasteelen.

Op oratorium gebied trad hij op met diverse koren en ensembles in binnen- en buitenland, waaronder Collegium Vocale Gent, La Chapelle Royale en La Capilla Hispanoflamenca te Barcelona en Vocal Consort Berlin en werkt regelmatig mee aan cd-, radio- en TV opnamen. Hij is vast verbonden aan het ensemble van The Amsterdam Baroque Orchestra & Choir o.l.v. Ton Koopman, waarmee tournees van Amerika tot Japan worden  gemaakt alsook vele cd-opnamen, waaronder het in 1994 gestarte  Bach cantate project, waarbij hij regelma­tig solistisch optreedt.

In december 2003 was hij te zien in de Nederlandse opera in Amsterdam in de opera Samson van G.F.Händel en in januari 2004 in de Staatsoper van Berlijn in de opera Orfeo van Monterverdi.

Neem contact op