Rob Meijers

Countertenor

Rob Meijers is aanvankelijk als bariton begonnen bij Frans Kokkelmans en sloot zijn studie succesvol af met het Bachelor-diploma voor docerend en uitvoerend musicus aan het conservatorium te Maastricht (2001).

In de voortgezette opleiding Solozang/Opera studeerde Rob Meijers verder bij Mya Besselink. Onder haar leiding specialiseerde hij zich als countertenor.

Als solist is Rob regelmatig te horen in de belangrijkste oratoria van componisten als Pergolesi, Bach, Händel en andere grootmeesters uit de Barokperiode.  Naast de Oude Muziek heeft hij een grote passie ontwikkeld voor de hedendaagse, experimentele compositie. Reeds verschillende componisten waaronder Willem Drugstra en Arno Dieteren, componeren werken speciaal voor zijn stem te schrijven.

Rob Meijers volgde masterclasses bij o.a. Tom Krause, Andreas Scholl, Jos van Veldhoven en Ton Koopman. Ook nam hij deel aan de ‘Summerschool’ van de Britten Pears Acadamy te Engeland.Hij slaagde met onderscheiding voor de Masters Solozang en werd door een gerenommeerde jury verkozen tot winnaar van de Music Award Maastricht 2005 ( Rotary Maastricht). In hetzelfde jaar sloot hij zijn studie opera cum laude af met de rol van Emone in Traetta’s opera Antigona met het Limburgs Symfonie Orkest.

Sinds enige tijd vormt hij samen met sopranist Marcel Arpots en pianiste Sielke Smeets het ensemble “Castradivi”.
In deze samenstelling waren ze te gast in het populaire tv-programma De Wereld Draait Door.

Rob werkte samen met dirigenten als Masaaki Suzuki, Ed Spanjaard, Riehle Friedemann en Roberto Benzi. Hij was halve-finalist van concoursen in Barcelona en Chimay. In april 2006 vertolkte Rob de rol van Halimacus in de opera Croesus van R.Keiser (Hessisches Staatstheater Wiesbaden.). In 2008 behoorde hij op het Internationaal Vocalisten Concours ( IVC ) te ‘s-Hertogenbosch tot de laureaten van de wedstrijd.

In december 2009 maakte hij met veel succes zijn debuut in het Concertgebouw te Amsterdam in het
Weihnachtsoratorium van J.S. Bach o.l.v. Marcel den Dulk.
Voor  “Globe Records” verleende hij o.l.v. Johannes Leertouwer zijn solistische medewerking aan de bijzondere cd-opname van het Stabat Mater van Pergolesi op teksten van W.Wilmink.

Rob Meijers wordt gecoacht door de bekende countertenor Michael Chance.

 

Neem contact op