Robert Kuizenga

Countertenor

Robert Kuizenga  is begonnen als jongenssopraan bij het Roderjongenskoor o.l.v. Bouwe Dijkstra.

Als hoofdsolist van het Roderjongenskoor mocht Robert Kuizenga  o.a. de Angel- partij uit het oratorium Jeptha Händel voor zijn rekening nemen o.l.v Paul McCreesh.

Na zijn stembreuk heeft Robert als countertenor les gehad van Jan Zwerver en van Eugenie Ditewig op het conservatorium van Utrecht. De afgelopen jaren heeft Robert lessen gevolgd bij Pierre Mak en Michael Chance. Op dit moment wordt hij gecoacht door Maarten Engeltjes.

Als solist trad hij veelvuldig op in uitvoeringen van oratoria, passies en cantates. Hierbij heeft hij mogen zingen onder leiding van o.a. Ton Koopman, Jos van Veldhoven en Peter Dijkstra.
Robert won de jury- en publieksprijs van het concours “In de ban van de Hohe Messe”, waardoor hij o.a. masterclasses volgde bij Johannette Zomer.

Verder was hij als solist te zien in de rol van Generaal in het programma Machtige Muziek in het Concertgebouw met het Nederlands Philharmonisch orkest.

Daarnaast is Robert ook nog regelmatig actief als koorzanger. Hij maakte 15 jaar deel uit van de kernbezetting van Vocaal ensemble The Gents en bij verschillende professionele ensembles.

 

Photo: Simon van Boxtel

Neem contact op