Ronald Aijtink

Bas

De basbariton Ronald Aijtink studeerde aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam bij Lode Devos, Erna Spoorenberg en Margreet Honig alwaar hij zijn diploma behaalde in 1990.

Na zijn studie nam Ronald Aijtink deel aan de operaklas en aan diverse masterclasses bij o.a. René Jacobs, Bernard Kruijsen, Roberta Alexander, Nicolas McCegan, Harrie Peeters en Michael Eliasen.

Zowel tijdens als na zijn studie zong Ronald diverse rollen bij operaproducties zoals Melchior in Amahl en Bob In The Telephone van Menotti, Hermann en Schlemil in Les Contes d’Hoffmann van Offenbach, Zuniga in Carmen van Bizet, Plutone in Orfeo van Monteverdi en Cold Genius in King Arthur van Purcell.

Naast operazanger is Ronald Aijtink een veelgevraagde oratoriumvertolker. Hij is regelmatig te horen als solist in bekende en minder bekende oratoria zoals de Passionen van Bach, missen van Haydn, Schubert, Mozart, Purcell, Charpentier etc.

Ronald Aijtink was in 1995 finalist bij de Erna Spoorenberg Vocalisten Presentatie. Als ensemblezanger heeft Ronald meegewerkt aan producties van het Collegium Vocale, La Chapelle Royale en Capella Amsterdam. Ook was hij  te horen in ensembles van Alcina, Hercules (Händel) en  Orfeo (Monteverdi) bij de Nederlandse Opera. Momenteel krijgt hij vocale coaching van de vermaarde pedagoog Peter Harrison.

Neem contact op