Roy Mahendratha

Tenor

Roy Mahendratha is geboren in Indonesië, waar hij de studie bouwkunde afrondde. Sinds 2001 woont hij in Nederland.

Roy Mahendratha startte met de studie solozang aan het Rotterdams conservatorium bij Frans Huijts.

Hij begon met het zingen in koren, zoals Kathedraal koor Utrecht, Projectkoor Utrecht, Bach koor Holland, Capella Occento, Woerden-, Leiderdorps -, Alexander Kamerkoor en zong daarmee door heel Nederland werken van Bach, Haydn, Lauridsen, Brahms, Petrassi, Dallapicolla  en Poulenc, maar werkte ook mee aan de geënsceneerde productie Xenakes met Hollands Diep Muziek Theater, Mozartprogramma met het Vlaams Radio-orkest en Purcell met de Xynix Opera. Hij zong o.a. op het European Art Festival en het Oerol Festival 2006 met Buffo Operamakers. Langzaam maar zeker kreeg hij solistische rollen in o.a. Zelenka en Mendelssohn.

Zijn eerste grote rollen als solist kreeg hij in het Requiem van Kurt Weill en als evangelist in de Passion van Schütz. Vervolgens zong hij in cantates van Bach en de Johannes Passion van Bach, Die Sieben Worte Jesu am Kreuz van Franck, het Requiem van Mozart en van Michael Haydn, het Oratorio de Noël van Saint-Saëns, Messe Solennelle van Gounod, Missen van Charpentier en Mozart en Psalmen van Mendelssohn.

Hij volgde een Mozart Masterclass bij Roberta Alexander.
 Hij werkte met diverse dirigenten, begeleiders en ensembles zoals het Wester-kamerorkest, Kamerorkest Leiden Sinfonietta, Haarlems Amateur Symfonie orkest, Combattimento Consort Amsterdam, Doelen Ensemble, Gruppo Montebello en het Concertgebouw Kamerorkest.

n 2009 zong hij bij het koor van Opera Zuid Maastricht. Vanaf 2010 maakt hij deel uit van het koor van De Nederlandse Opera. In de zomer van 2011 zong Roy Mahendratha in het koor van Bayreuth Festspiele.

Neem contact op