Scott Wellstead

Tenor

De in Australië geboren en getogen Scott Wellstead treedt al meer dan twintig jaar op als professioneel zanger.

Het repertoire waar Scott Wellstead mee optreedt, reikt van opera, oratorium en liedrecital tot Renaissance polyfonie en hedendaags koorrepertoire. Hij heeft menigmaal opgetreden in Australië, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, België en Nederland.

Hij begon zijn carrière op achtjarige leeftijd als jongenssopraan in Perth, West-Australië. Later verhuisde hij naar Sydney en studeerde daar aan het Sydney Conservatorium. In 2002 verhuisde hij naar Londen om daar zijn studie te vervolgen bij Mary King, zijn docente bij het Engelse Nationale Operaprogramma Baylis. Gedurende die tijd trad hij regelmatig op in recitals en zong verschillende operarollen, zoals Tamino in Die Zauberflöte, Vašek in The Bartered Bride en Remendado in Carmen bij gezelschappen in het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk.

Na in 2008 naar Nederland te zijn verhuisd, ronde hij zijn studie af aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Tegenwoordig wordt hij vaak gevraagd als tenorsolist voor de oratoria van Bach, in het bijzonder de Passionen en het Weihnachtsoratorium, maar ook Händels Messiah en de  Nicolas Cantata van Britten.

Verder heeft hij opgetreden en opnames gemaakt met gezelschappen als de Nederlandse Bachvereniging, het Egidius Kwartet, Bischoff Ensemble, Laurens Collegium en De Utrechtse Spelen. Toekomstige projecten bevatten het opera project “De Stilte van Saar” met het VocaaLAB en het Hollands Diep.

Neem contact op