Sytse Buwalda

Countertenor

Sytse Buwalda begon zijn zangstudie op vijftienjarige leeftijd. Hij studeerde bij Paul Hameleers en aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam bij Cora Canne Meyer.

Meestercursussen volgde hij bij Paul Esswood, Max van Egmond en John Shirley Quirck. Momenteel wordt hij gecoacht door Paula de Wit en Frans Fiselier.

Al meer dan vijfentwintig jaar is Sytse Buwalda wereldwijd een veelgevraagd solist en heeft hij het genoegen om op bijzondere podia met diverse muzikale grootheden te mogen werken zoals Sir David Wilcocks, Maasaki Suzuki, Edo de Waart en Gustav Leonhard in festivals zoals het Holland Festival, Festival Oude Muziek Utrecht, Settimane Musicale Senese in Sienna, Festival Arte Sacro Madrid, Lucerne Festival, Handel Festspiele Halle, Wratislawa Cantans en Festival Ancient Music Tochigi.

Het zingen van liederen is één van zijn grootste passies. Samen met David van Ooijen, luitist/gitarist en (forte)pianist Vaughan Schlepp, oogst hij veel succes met zijn bijzondere recitals in binnen en buitenland.

Samen met de beroemde tekstdichter Stephen Kalinich (Beach Boys en Paul Mc Cartney) en de Argentijnse componist Pablo Escande zong hij de wereldpremière van het recital ‘The Magic Hand’ in het Brighton Festival. Een bijzonder programma waarbij het dichterschap en zang op een bijzondere manier met elkaar verweven zijn.

Met gitariste Saskia Spinder en mandolinist Ferdinand Binnendijk vormt hij sinds 2012 Het Asteria Ensemble. Het repertoire bestaat vooral uit speciaal voor dit ensemble gecomponeerde muziekstukken door o.a.: Leo Brouwer, Viktor Khioulaphides en Tom Edskes

 

Neem contact op