Tetsje van der Kooi

Sopraan

Tetsje van der Kooi, lyrische sopraan, kwam op jonge leeftijd in aanraking met muziek. Ze studeerde solozang aan het Rotterdams Conservatorium.

Tetsje van der Kooi slaagde in 1995 voor haar diploma docerend musicus.Daarna vervolgde haar studie aan het conservatorium te Utrecht. In 1999 behaalde ze het diploma uitvoerend musicus. Ze kreeg les van Wendela Bronsgeest, Carolyn Watkinson en Meinard Kraak en studeerde ook enige tijd aan de befaamde Musik Hochschule te Dresden.
Momenteel wordt zij nog gecoacht door Meinard Kraak en Adi le Gué.

Testje is als soliste regelmatig te beluisteren in oratoria, cantates en missen van onder meer Bach, Händel, Mendelssohn en Brahms. Als liedzangeres heeft ze veel affiniteit met werken van componisten uit de Tweede Weense School.

Naast optredens op grote concertpodia treedt Tesje van der Kooi graag op bij vieringen en herdenkingen, in zomerseries en Kerst- en Passieconcerten.
Ze gaf concerten in Engeland, Duitsland, België , Frankrijk en Zwitserland en maakte concertreizen naar de Verenigde Staten.

Zingen is voor Tetsje het leven zelf: soms vol passie en verlangen, soms vol mededogen, boosheid of juist stille tederheid. Zingen is: uiting geven aan de verhevenheid van Bach’s Matthäus Passion, de innigheid van Brahms Wiegelied en de bittere teleurstelling van Surabaya Johnny van Kurt Weill.
Zingen is het leven liefhebben. en die liefde wil ze met andere delen.

Neem contact op