Teun Michiels

Tenor

Tenor Teun Michiels zet met zijn soepele tenor di grazia  elke partij naar zijn hand, met het nodige respect voor de historische uitvoeringspraktijk.

Op het repertoire van Teun Michiels staan naast grote oratoria zoals de Passies van Bach en Händels Messiah ook werken van o.a. Telemann, Mozart, Rossini, Berlioz, Gounod en Britten. Ook de Carmina Burana (C. Orff) speelt een belangrijke rol in Teuns carrière.

Teun werkt op regelmatige basis samen met verschillende orkesten en ensembles waaronder l’Orchestre Royal de Chambre de Wallonie, Die Bergische Symphoniker (D), Euterpe Baroque Consort, La Passione, Nederlandse Händelvereniging, Ensemble A, Odusseia ensemble, Choeur Symphonique de Liège, Schola Cantorum Cantate Domino.

Als pedagoog geniet Teun van een snel groeiende carrière, en kan hij rekenen op bijna 20 jaar ervaring. Teun stichtte en leidt Voice.Academy, geeft regelmatig Masterclasses en is gast-docent aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten, Tilburg (NL).

Teun is een veel gevraagd jurylid in zowel wedstrijden, aanwervingsexamens als festivals en openbare examens in het Kunstonderwijs. Hij zetelde o.m. in de finale-jury van Belfius Classics (Zang) en het Europees Muziekfestival voor de Jeugd.

In 2004 werd Teun Laureaat van de Koninklijke Beiaardschool ‘ Jef Denyn’ in Mechelen, met grote onderscheiding. In 2005 werd hij aangesteld als stadsbeiaardier van Diest, waar hij al vele malen het Internationaal Beiaardfestival Diest heeft georganiseerd.Teun was gedurende bijna 10 jaar de jongste Stadsbeiaardier van België

Als Artistiek-Directeur organiseert hij samen met de Stad Diest het Internationaal Beiaardfestival van Diest dat in 2015 zijn 10de verjaardag vierde.  Teun werd in zowat de hele wereld (Scandinavië, Portugal, Spanje, Frankrijk, USA, Rusland, …) uitgenodigd voor beiaardrecitals.

Neem contact op