Teun Michiels

Tenor

Tenor Teun Michiels weet zich  te profileren in het oratorium vak. Met zijn soepele tenor di grazia zet hij elke partij naar zijn hand, met het nodige respect voor de historische uitvoeringspraktijk.

Op het repertoire van Teun Michiels staan naast grote oratoria zoals de Passies van Bach en Händels Messiah ook werken van o.a. Telemann, Mozart, Rossini, Berlioz, Gounod en Britten. Ook de Carmina Burana (C. Orff) speelt een belangrijke rol in Teuns carrière.

Teun werkt op regelmatige basis samen met verschillende orkesten en ensembles waaronder l’Orchestre Royal de Chambre de Wallonie, Die Bergische Symphoniker (D), Euterpe Baroque Consort, Arcus Coloratus, Aspetti Musicali, Kamerorkest Arc-en-ciel, Piacevole, Nederlandse Händelvereniging, Choeur Symphonique de Liège, Schola Cantorum Cantate Domino en de Koninklijke Zangvereniging Mastreechter Staar.

Hij genoot zijn zangopleiding achereenvolgens aan het Conservatoire Royal de Liège en het Conservatorium van Maastricht. Momenteel wordt hij gecoacht door Bart de Kegel.

Als leraar is Teun één van de meest veelbelovende zangpedagogen van zijn generatie in de Lage Landen.  Hoewel hij nog enkele jaren verwijderd is van de 40, kan hij rekenen op goed 20 jaar pedagogische ervaring, waaronder het geven van Masterclasses. Teun ontwikkelde een uiterst efficiënte zangtechniek die buitengewoon veel leerwinst genereert. Ook collega’s vinden de weg naar Teun’s lespraktijk. Feiten, functionaliteit en wetenschap zijn de kern; passie, humor en dromen de schelp.

Teun is een veel gevraagd jurylid in zowel wedstrijden, aanwervingsexamens als festivals en openbare examens in het Kunstonderwijs. Hij zetelde o.m. in de finale-jury van Belfius Classics (Zang) en het Europees Muziekfestival voor de Jeugd.

Jureren is, naast les geven, één van de belangrijkste taken naast het podium, vindt Teun.

In 2004 werd Teun Laureaat van de Koninklijke Beiaardschool ‘ Jef Denyn’ in Mechelen, met grote onderscheiding. In 2005 werd hij aangesteld als stadsbeiaardier van Diest, waar hij al vele malen het Internationaal Beiaardfestival Diest heeft georganiseerd.

Als Artistiek-Directeur organiseert hij samen met de Stad Diest het Internationaal Beiaardfestival van Diest dat in 2015 zijn 10de verjaardag vierde.  Teun werd in zowat de hele wereld (Scandinavië, Portugal, Spanje, Frankrijk, USA, Rusland, …) uitgenodigd voor beiaardrecitals.

Neem contact op