Vitali Rozynko

Bas

De Russisch-Amerikaanse bariton Vitali Rozynko was recent succesvol met rollen als Escamillo bij de Opéra Royal de Wallonie, Giacomo in Rotterdam en als Salvatore in Menotti’s Saint of Bleecker Street.

De laatste productie was met de dirigent Richard Hickox, waarvan op het label Chandos op een cd werd uitbracht waarvoor zij een Grammy-nominatie ontvingen.

Enthousiaste reacties kreeg Vitali Rozynko als Schaunard in Puccini’s La Bohème aan de Boston Lyric Opera en bij het Boston Symphony Orchestra, waar hij optrad bij Seiji Ozawa’s 25-jarige jubileum als chef-drigent. Ook met andere prominente dirigenten werkte Vitali samen, onder wie Sir Colin Davis, Leon Botstein, Kenneth Montgomery en Reinbert de Leeuw.

Vitali Rozynko trad op in vele operatheaters, in de VS en Europa. Daarnaast was hij veelvuldig te horen in oratorium repertoire. Met het Orchestre National d’Île de France zong hij Bernsteins Mis, met het Jerusalem Symphony Orchestra Zemlimsky’s Lyrische Symfonie en bij de Palais des Beaux Arts in Brussel Carmina Burana.

Verder zong hij de Christus-partij in Bachs Johannes-Passion (Spanje) en nam hij deel aan een Europese tournee met Hasses I Pellegrini del Sepolcro del Nostro Signore. Vitali Rozynko was te horen in vele concertzalen en festivals zoals het Amsterdamse Concertgebouw, de Londense Wigmore Halle en het Ravinia Festival.

Neem contact op