Wiebke Göetjes

Sopraan

Wiebke studeerde aan het Conservatorium van Utrecht bij docente Marianne Blok. Zij studeerde verder bij Cristina Deutekom en wordt nu begeleid door Annett Andriesen en Monica Pick-Hieronimi.

Na haar eindexamen werd zij meteen gecontracteerd voor de rol van Carlotta Giudicelli in de Nederlandse productie van Andrew Lloyd Webber’s The Phantom of the Opera. Hierna volgde een engagement in Duitsland als Aida in de gelijknamige opera van Verdi en Elisabeth in Tannhäuser van R.Wagner. De start van een glanzende carrière waarin zij naast Aida en Elisabeth tal van hoofdrollen zoals Tosca, Madama Butterfly, Turandot, Abigaille, Senta, Ariadne auf Naxos, Fidelio aan een keur van buitenlandse operahuizen zong.

In Nederland is zij een regelmatige gast in bekende concertzalen als het Concertgebouw Amsterdam waar zij vele malen soliste was in het Verdi Requiem en optrad in concertante opera-uitvoeringen waaronder Lady Macbeth in de opera Macbeth van G.Verdi. In november 2010 nam zij wederom in het Concertgebouw de rol van Abigaille in de opera Nabucco van G.Verdi voor haar rekening nemen.

Naast haar activiteiten als zangeres schept het Wiebke genoegen jonge zangers te helpen bij het starten van hun carriere. Met haar Hojotoho Zangstudio organiseert zij workshops, privé zanglessen en concerten die ze voorbereiden op het doen van (buitenlandse) audities.

Neem contact op