Annette Rogers

Sopraan

De uit Engeland afkomstig sopraan Annette Rogers studeerde aanvankelijk piano aan het Koninklijke Conservatorium in Den Haag en aan het Rotterdams Conservatorium.

Zij rondde haar studie af met het diploma Uitvoerend Musicus. Vervolgens studeerde zij hoofdvak zang aan het Utrechts Conservatorium bij Meinard Kraak en barokzang aan het Koninklijk Conservatorium bij Marius van Altena. In 2001 studeerde zij af aan het Rotterdams Conservatorium bij Maarten Koningsberger.

Annette Rogers heeft gezongen in het Koor van de Nederlands Bach Vereniging, bij het Nederlands Theater Koor en freelance in het koor van de Nationale Reisopera. Zij heeft interpretatiecursussen gevolgd bij o.a. Lorraine Nubar, Hans Peter Blochwitz, Evelyn Tubb, Jill Feldman en Thom Bollen. Als soliste heeft zij meegewerkt aan uitvoeringen van diverse oratoria zoals Elias van Mendelssohn, Petite Messe Solennelle van Rossini, Bachs Johannes en Mattheus Passionen en de Requiemmissen van Mozart en Fauré.

Ook heeft zij de rol van Pamina vertolkt in Mozart’s Zauberflöte. In het 20ste eeuws genre heeft zij o.a. Lied der Waldtaube uit de Gurrelieder van Schoenberg gezongen met Gruppo Montebello o.l.v. Henk Guittart en de rol van Liduina in het gelijknamige muziektheaterstuk van Marco Kalkman vertolkt. In mei 2005 verleende zij haar medewerking als soliste in de opera Oresteia van Xenakis, een productie van Muziektheater Hollands Diep.

Ook speelde ze in 2005 mee in de kameropera De Gelukkige Familie van Marco Kalkman. In september 2006 gaf zij in het kader van het Andriessen jaar een recital samen met de organist Arjen Leistra. Annette Rogers is verbonden als koorrepetitor aan de zangafdeling van het Rotterdams Conservatorium.

Neem contact op